• Menu

0 recente resultaten

Wat doet de overheid? Dat zou jij wel willen weten

De overheid neemt namens ons allemaal besluiten. Ze maakt beleid en voert het uit. Maar de Nederlandse overheid scoort niet goed op het gebied van transparantie. De toegang tot overheidsdocumenten verloopt vaak moeizaam. Journalist Brenno de Winter en de stichting Dat Zou Jij Wel Willen Weten hebben daarom een documentaire en website over het indienen van WOB-verzoeken in Nederland gelanceerd. Zodat nu ook jij kan bijdragen aan een transparante overheid.

In de documentaire wordt de Wet op Openbaarheid van Bestuur uitgelegd door experts uit het vakgebied. Nederland zegt vaak heel transparant te zijn. Maar is ons land dat ook? Staan wij er voldoende bij stil dat het recht op informatie een mensenrecht is en houden we ons ook aan de mensenrechten? Politici, Wob-experts, advocaten en een wetenschapper geven hun mening.

En als je zelf aan de slag wil, is er de Woberator. Via deze website is alle informatie over de WOB te vinden en wordt uitgelegd hoe een WOB-verzoek het beste ingediend zou kunnen worden. Veel succes!

Woberator, de documentaire van Brenno de Winter op Vimeo.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag