• Menu

0 recente resultaten

Datalek: 5.750 adressen zichtbaar in mailing

Bits of Freedom heeft opnieuw haar Zwartboek datalekken moeten bijwerken. Meer dan 5.750 e-mailadressen zijn per ongeluk zichtbaar in een mailing van het bedrijf Direct Sale.

Halverwege deze maand neemt het bedrijf Direct Sale een nieuwe website in gebruik. De software van de website wordt ook gebruikt voor de verzending van aanbiedingen per e-mail. In een van de eerste mailings gaat dat fout: de e-mailadressen van 5.750 geadresseerden zijn voor alle ontvangers zichtbaar. Desgevraagd bevestigt het bedrijf telefonisch de fout.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat die informatie kwijtraakt groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een wetsvoorstel ingediend dat databankbeheerders verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat wetsvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag