Europe should keep the internet open

Datalek: 5.750 adressen zichtbaar in mailing

Politie laat seksueel kindermisbruik jaren op internet staan
DOSSIER: Zwartboek datalekken

Bits of Freedom heeft opnieuw haar Zwartboek datalekken moeten bijwerken. Meer dan 5.750 e-mailadressen zijn per ongeluk zichtbaar in een mailing van het bedrijf Direct Sale.

Halverwege deze maand neemt het bedrijf Direct Sale een nieuwe website in gebruik. De software van de website wordt ook gebruikt voor de verzending van aanbiedingen per e-mail. In een van de eerste mailings gaat dat fout: de e-mailadressen van 5.750 geadresseerden zijn voor alle ontvangers zichtbaar. Desgevraagd bevestigt het bedrijf telefonisch de fout.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat die informatie kwijtraakt groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een wetsvoorstel ingediend dat databankbeheerders verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat wetsvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

 1. Thomas Berends

  Fijn dat er iets met mijn mail is gedaan! Ben een beetje trots om het hier nu op de site te zien.

 2. Tweets die vermelden Datalek: 5.750 adressen zichtbaar in mailing « Bits of Freedom -- Topsy.com

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Thomas Berends, Thomas Berends en Bits of Freedom, fadsandfancies.com. fadsandfancies.com heeft gezegd: Blogfeed: Datalek: 5.750 adressen zichtbaar in mailing: Bits of Freedom heeft opnieuw haar Zwartboek datalekken mo… http://bit.ly/a9D9qq […]

 3. Janine Ketting

  Kan ik hier ook bedrijven aanmelden die bij het versturen van mailings/nieuwsbrieven alle e-mailadressen gewoon in het TO: veld droppen?
  En kan ik hier ook bedrijven aanmelden waar het onmogelijk blijkt om je van mailinglists af te melden (uitschrijflink werkt niet of is niet aanwezig etc.)?
  En kan ik hier ook websites aanmelden waar nog steeds je e-mailadres open en bloot weergegeven wordt in gastenboeken e.d.?
  Zouden doorstuurmails (kettingmails) verboden moeten worden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.