• Menu

0 recente resultaten

Datalek: Justitie faxt per ongeluk naar burger

Bits of Freedom heeft haar Zwartboek datalekken moeten bijwerken. Het parket in Roermond faxt gevoelige gegevens per ongeluk naar een burger.

Het Arrondissementsparket Roermond heeft een fax met gevoelige gegevens aan een burger in Weert gestuurd. Volgens deze burger gebeurt dat vaker. In dit geval verzond het parket een fax over een op handen zijnde huiszoeking, gegevens van het Nederlands Forensisch Instituut en de naam van een verdachte naar het verkeerde nummer.

Het Openbaar Ministerie bevestigt de fout en onderzoekt de zaak.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat die informatie kwijtraakt groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een wetsvoorstel ingediend dat databankbeheerders verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat wetsvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag