Minister informeert parlement onvolledig over internetfilter

We hebben een nieuwe website! Wat vind je ervan?

Kritiek EU privacytoezichthouders sterkt campagne tegen bewaarplicht

Als vaste bezoeker van www.bof.nl, vraag je je nu af of je wel goed terecht bent gekomen. Je knippert nog eens met je ogen. Jawel, je ziet toch echt het Bits of Freedom logo boven in beeld. Wees gerustgesteld, je zit hier goed. We hebben slechts de hele site verbouwd.

De oude site was niet meer erg geschikt voor ons werk. Met deze nieuwe opzet maken we het je makkelijker om te zien wat Bits of Freedom doet, vind je meer uitleg over onze dossiers en zie je in één oogopslag hoe jij zoal kan helpen.

Ontwerper David Pino, fotograaf Ralf Mitsch, webbouwer Alexander Klöpping en vele vrijwilligers hebben ons geholpen om tot dit resultaat te komen. Dus laat ons weten wat jij ervan vindt! Er zitten nu nog allemaal bugjes in. Dus geef ons een seintje als je er een tegenkomt. Dan gaan we die zo snel mogelijk herstellen.

 1. Cpt. Iglo

  Het is werkelijk heel vreselijk.

 2. Sander

  Het is… wennen. Niet persé beter of slechter… maar wel wennen. Eerste reactie was dat ik hem te druk en schreeuwerig vind, en dat de “S” in de extreem opgeblazen kopjes (zoals ‘plaats een reactie’ hierboven) heel lelijk kartelt.

  Zal over paar weken wel net zoiets als met de euro zijn.

 3. wicked

  * source van http://use.typekit.com/wge3fla.js aanpassen naar https://use.typekit.com/wge3fla.js zorgt er voor dat de uitroepteken uit het slotje verdwijnt
  * meest recente artikelen kunnen denk ik iets meer focus gebruiken (blog blok switchen met bof info?)

 4. Niels

  ik vind het menu overzichtelijker, op de vorige site kon ik niet echt goed vinden wat ik zocht. Een witte achtergrond ipv zwart is iets minder dreigend. De expressieve dame in het wit met ontploft kapsel die overal voorbij danst is vrij aanwezig…

 5. Johan

  Technisch: Balans tussen de fontgroottes is ongelukkig gekozen (eufemisme).
  Javascript is per se nodig.
  Menublokjes zitten op de verkeerde plek (althans in mijn Firefox).
  Pagina ‘Ons werk’: langere teksten als “privé communicat” en “webwijs veilig online in 5 …” worden afgekapt.
  Reacties: De naam in groot dik zwart is leuk voor korte namen als ‘Pietje’ en ‘Jantje’, maar wordt lelijk al de naam langer wordt.
  Ik mis nog steeds de http: variant. Waarom alles https:? Heeft BOF iets te verbergen 🙂
  Persoonlijk: Niet mijn smaak (eufemisme).

 6. Johan

  Technisch: de tijd van een reactie loopt twee uur achter (hoe zou dat nu toch komen…)
  Ik denk dat de site nog niet rijp is voor release.

 7. L

  De website oogt fris en overzichtelijk, maar die letters… véél en véél te groot. Erg lelijk, en bovendien doen mijn ogen het nog prima, hoor.

 8. Jon

  Hip. Lijkt allemaal iets meer op een webzine zo. Zou wel fijn zijn als de kopjes “lees meer” en “plaats een reactie” iets kleiner zouden zijn, die zijn nu toch wel erg schreeuwerig. Verder ziet t er puik uit als fan van minimalistisch wit 🙂

 9. Mark

  Enorme verbetering t.o.v. eerdere site, meer van deze tijd, en als glossy-design werkt om een veel breder publiek te bereiken, voor! .
  Gevraagd naar opmerkingen, well, een paar overwegingen hier geplaatst voor een hopelijk levendige discussie:
  – Onder “ons werk” is mijn eerste indruk bij het lezen van de woorden “internet”, “communicatie”, “digitaal” in combinatie met de foto’s en de kleur groen: KPN! (sponsored by?) Het ontwerp van de groene onderbalk deed me sterk aan dat van een publieke tv-omroep denken, uitzending gemist? Komt in de buurt, heb de sites niet allemaal bekeken.
  – BOF bracht Better Privacy software onder de aandacht (tegen flashcookies) en Adblock Plus tegen reclame (flash animaties). Dus als BOF dan zelf kiest voor flash animaties terwijl de lezersgroep de flashblocker heeft geïnstalleerd na lezing van een van Bof artikel, zou ik daar dan ook rekening mee houden in het ontwerp. De animaties werken dan niet en daarmee werkt de in het oog springende content-intro niet, nu gaat dat dan ten koste van het design.
  – Zoekmachine-instructie: Noindex-nofollow?! Waarom? BOF zou moeten nastreven zoveel mogelijk publiek te bereiken. Dat doe je als web site dus ook door te zorgen dat je site wordt geïndexeerd door zoekmachines zodat iemand die op bijv privacy zoekt ook op bof terecht komt. Privacy is niet hetzelfde als niet gevonden kunnen worden. Als BOF niet gevonden wil worden , breid dan consequent de instructie uit, voor bijv afbeeldingen (logo is dus wel te vinden via imagesearch) en specifieke zoekmachines (een nuttige site voor metatags is snel gevonden).
  – fotografie is verzorgd, inhoudelijk vormgegeven, model ook mooi (Ik kom haar zo’n 10 keer tegen) maar na 2 keer op het onderwerp/model geklikt te hebben om op de ‘derde’ pagina te komen bij het artikel dat ik wil lezen hoef ik haar niet nòg een keer ingezoomd te zien.
  De illustratie lijkt dan belangrijker geworden dan de tekst, de visuele link met de content is duidelijk, teveel herhaling doet denken dat er gebrek is aan beeldmateriaal. Teveel herhaling is m.i. ook het geval met de prikkeldraadfoto elders (6x onder elkaar).
  Damefoto’s #2; De foto suggereert bovendien dat er een link onder zit (nog een foto van haar? / website Ralf?), dat is niet zo. Denk dat de cursor daar niet een handje hoeft te hebben. Dit is ook bij andere pagina’s met de inleidende afbeelding aan de hand.
  – Achtergrondkleur is wit (bedoeld), misschien dan ook even de basis css van de pagina definiëren, op veel plaatsen in de css is de kleur wit gedefinieerd maar hier niet voor de achtergrond, lettertype zwart gedefinieerd, misschien dan ook de bijbehorende achtergrond wit definiëren? Je merkt dit wanneer je in je browser in hebt gesteld met een andere achtergrondkleur voor een lege pagina (werkt altijd goed daar de instelling wel rekening houdt met de css van sites zelf, de achtergrond kleur van de site wordt dan overgenomen).
  – Pagina formaat, fijn dat de hele pagina past in de 1024x 768 resolutie, de muis in de afbeelding aan de linkerzijde van het logo valt dan wel links uit beeld.
  – Permalink? (rechts van een algemene link) deze gaat naar het begin van de pagina , anders noemen; top, boven, start,… ? 
- Onder “blog” worden de afbeeldingen van de bloggers door adblock onderdrukt maar verschijnt bovenaan wel ineens de karate dame met groene spagetti terwijl die daar zonder block niet is?
  Ik hoop van harte dat het nieuwe design gaat werken!

 10. Johan

  Over die 1024: leuk, maar was het nu niet juist de opzet achter HTML dat de browsers de vormgeving bepalen? Als mijn window smaller is dan 750 of daaromtrent dan wordt de broodtekst gewoon afgekapt. Ter verduidelijking: ik lees de pagina’s vaak als RSS feed met Sage (Firefox plugin) en dan valt er een stuk van de beschikbare breedte af.

 11. mosymuis

  Ik wil een cursor:pointer op het zoek knopje!

  Verder fris en prettig design 🙂

 12. *

  WAT EEN GROTE LETTERS! HET KOMT EEN BEETJE SCHREEUWERIG OVER, DOET ME EEN BEETJE DENKEN AAN MENSEN DIE DE CAPS LOCK ONBEWUST AAN HEBBEN STAAN… (oeps!)

 13. Jeroen Kruis

  Het valideert niet:
  http://vldtr.com/?key=bof

 14. Bas

  In Internet Explorer (ja, ja maar toch nog veel gebruikt) krijg je op iedere pagina een HTTPS warning omdat er ook non http elementen worden geladen.
  Verder ziet hij er fris en wervend uit. Gefeliciteerd!

 15. Tristan

  Ik weet dat ik wicked herhaal, maar de link naar wge3fla.js is nog steeds zonder https.

 16. Jan van Uden

  Prima Site.
  Vormgeving: 8
  Inhoud: 8

 17. Frrk

  De site ziet er goed uit, de style oogt als een grote, goed aanwezige instelling, en dat is het streven van BoF denk ik ook! Op en top.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.