Wil je BOF helpen, maar je weet niet hoe?

Datalek: gemeente Tynaarlo lekt 300 e-mailaddressen

Nederlands-Franse anti-censuurstrijd tegen Iran: de schoen wringt
DOSSIER: Zwartboek datalekken

Voor de derde keer deze maand heeft Bits of Freedom het Zwartboek Datalekken moeten bijwerken.

De gemeente Tynaarlo verstuurde afgelopen woensdag haar digitale nieuwsbrief. Door een fout van een medewerker werden de e-mailadressen van alle 300 geadreseerden in het “To” veld opgenomen. De adressen hadden in het “Bcc” veld moeten komen. De gemeente bevestigde de fout in een tweede e-mail. Om herhaling te voorkomen, bouwt de gemeente een extra controlemoment in.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat die informatie kwijtraakt groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een wetsvoorstel ingediend dat databankbeheerders verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat wetsvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

Afbeelding door ingridtaylar, “San Francisco Oil Spill”, uitgebracht onder een Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic licentie.

  1. Tweets die vermelden Datalek: gemeente Tynaarlo lekt 300 e-mailaddressen – Bits of Freedom -- Topsy.com

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Bits of Freedom, fadsandfancies.com. fadsandfancies.com heeft gezegd: Blogfeed: Datalek: gemeente Tynaarlo lekt 300 e-mailaddressen: Voor de derde keer deze maand heeft Bits of Freedo… http://bit.ly/aBgFjL […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.