• Menu

0 recente resultaten

Verbeter het Europees auteursrechtbeleid

Morgen wordt in het Europees parlement een rapport over auteursrechthandhaving in stemming gebracht. Dit rapport is belangrijk voor het Europees auteursrechtbeleid de komende jaren. Bel de komende 24 uur Europese parlementsleden en voorkom nog meer repressief beleid!

Waar gaat het over? Het gaat over het “Gallo”-rapport, genoemd naar degene die verantwoordelijk is voor het eerste concept (mevrouw Gallo). Daarin wil zij namens het Europees Parlement advies geven over het Europees beleid op het gebied van auteursrechthandhaving de komende jaren.

Wat is het probleem? In het door Gallo voorgestelde concept wordt verdergaande handhaving van het auteursrecht voorgesteld. Progressieve parlementsleden hebben amendementen voorgesteld om het rapport te verbeteren, maar Gallo heeft die niet willen accepteren.

De leden van de parlementaire commissie die verantwoordelijk is voor het rapport, de JURE-commissie, zullen a.s. dinsdag om 12.30 over ieder amendement afzonderlijk stemmen.

De Franse digitale burgerrechtenbeweging La Quadrature du Net heeft een stemadvies uitgebracht over de ingediende amendementen: daarin geeft ze aan welke amendementen belangrijk zijn voor digitale vrijheid.

Ook Gallo heeft echter een stemadvies uitgebracht. In dit advies misleidt zij parlementsleden, door te stellen dat bepaalde amendementen zgn. “compromis-amendementen” zijn, waardoor parlementsleden sneller vóór zullen stemmen (dit zijn echter geen compromis-amendementen, want ze zijn niet geaccepteerd door verantwoordelijken van de andere fracties).

Wat kan ik doen? Bel Europese Parlementsleden in de JURE-commissie, en leg hun uit dat het stemadvies van La Quadrature du Net belangrijk is voor de toekomst van de Europese informatiemaatschappij en dat het stemadvies van Gallo misleidend is. Meer argumenten en informatie over hoe je dat aanpakt kan je vinden op de site van La Quadrature du Net. Je hebt nog 24 uur!

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag