Ontwikkeling zelfverdedigingsgids voor internetgebruikers van start

Bits of Freedom kondigde eerder al aan een zelfverdedigingsgids voor internetgebruikers te gaan ontwikkelen. Inmiddels weten wij wie er behoefte hebben aan online zelfverdediging, welke vorm de gids moet aannemen en is er tijd vrijgemaakt voor het realiseren ervan. Een korte update.

De werktitel van de gids luidt: ‘Online Zelfverdediging in 10 minuten’. Met de gids wil Bits of Freedom een breed publiek de kans geven hun zelfverdediging in tien minuten stevig te verbeteren. Je kunt jezelf en je omgeving namelijk al heel eenvoudig wapenen tegen zaken als spam, ongewenste reclame, identiteitsfraude en virussen. Daarnaast biedt de gids aanvullende maatregelen bij vijf gangbare online handelingen: surfen, mailen, social networking, bellen en filesharing.

De gids wordt kort en krachtig. Maatregelen zullen in toegankelijke taal en met heldere afbeeldingen worden beschreven. De gids verschijnt als website, als boekje en als poster. Zo kan iedereen de gids delen met zijn naaste omgeving, uitprinten en ophangen op de werkvloer of in het klaslokaal. De gids is uiteraard gratis, wordt uitgebracht onder een Creative Commons licentie en waar mogelijk moedigen wij het gebruik van open source software aan.

Streefdatum voor publicatie is medio juni. Vanaf volgende week gaan wij op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen met de vormgeving. Geïntesseerden kunnen zich nu alvast melden via: info@bof.nl.

Afbeelding door Arturo de Albornoz, “JR Taekwondo Singapore”, uitgebracht onder een Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.0 Generic licentie.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.