Netneutraliteit: kabinet zet de bijl aan het open internet

EU-commissaris gelukkig in actie tegen internetcensuur

Deep Packet Inspection niet meer te vinden in auteursrechtenrapport
DOSSIER: Platformen

Eurocommissaris Reding wil Amerikaanse websites die afbeeldingen van seksueel kindermisbruik op internet verspreiden aanpakken. Bits of Freedom steunt dit initatief van harte. Door websites die dit materiaal verspreiden te verwijderen, in plaats van deze te blokkeren, neemt Reding duidelijk afstand van haar mede-Eurocommissaris Malmström, die vorige maand juist voorstelde om deze websites te verbergen achter een filter. Reding lanceerde het voornemen afgelopen vrijdag tijdens een bijeenkomst van de ministers van Binnenlandse zaken uit de EU en VS.

Reding heeft zich in vorige maand al uitgesproken tegen het filtervoorstel van Malmström, en lijkt actief campagne te blijven voeren. De meeste websites die afbeeldingen van seksueel misbruik verspreiden, bevinden zich in de Verenigde Staten. Malmström stelde altijd dat een filter noodzakelijk zou zijn, omdat de websites in de VS niet worden verwijderd. Reding benadrukte afgelopen vrijdag echter dat Amerikaanse providers wel degelijk vlot reageren op verzoeken tot verwijdering van illegaal materiaal.

Afbeelding van kevinspencer, “To the Internets”, uitgebracht onder een Creative Commons Attribution 2.0 Generic licentie.

  1. Tweets die vermelden Bits of Freedom: EU-commissaris gelukkig in actie tegen internetcensuur: -- Topsy.com

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Reinout van Schouwen. Reinout van Schouwen heeft gezegd: RT @bitsoffreedom Bits of Freedom: EU-commissaris gelukkig in actie tegen internetcensuur: http://is.gd/bAEib […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.