• Menu

0 recente resultaten

EU-commissaris gelukkig in actie tegen internetcensuur

Eurocommissaris Reding wil Amerikaanse websites die afbeeldingen van seksueel kindermisbruik op internet verspreiden aanpakken. Bits of Freedom steunt dit initatief van harte. Door websites die dit materiaal verspreiden te verwijderen, in plaats van deze te blokkeren, neemt Reding duidelijk afstand van haar mede-Eurocommissaris Malmström, die vorige maand juist voorstelde om deze websites te verbergen achter een filter. Reding lanceerde het voornemen afgelopen vrijdag tijdens een bijeenkomst van de ministers van Binnenlandse zaken uit de EU en VS.

Reding heeft zich in vorige maand al uitgesproken tegen het filtervoorstel van Malmström, en lijkt actief campagne te blijven voeren. De meeste websites die afbeeldingen van seksueel misbruik verspreiden, bevinden zich in de Verenigde Staten. Malmström stelde altijd dat een filter noodzakelijk zou zijn, omdat de websites in de VS niet worden verwijderd. Reding benadrukte afgelopen vrijdag echter dat Amerikaanse providers wel degelijk vlot reageren op verzoeken tot verwijdering van illegaal materiaal.

Afbeelding van kevinspencer, “To the Internets”, uitgebracht onder een Creative Commons Attribution 2.0 Generic licentie.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag