Campagne voor digitale vrijheid: een tussenstand

Wil je weten in welke databanken je zit? Help mee!

Datalek bevat persoonsgegevens 1.000 klanten van online winkel

Je hebt het recht te weten in welke databanken jouw gegevens zijn opgeslagen. Maar naar allerlei bedrijven een brief sturen kost veel tijd. Dat kan makkelijker. Paul Vogel heeft daarom een eerste concept van de persoonsgegevensinzagemachine (PIM) gebouwd. En nu willen we aan jullie vragen: help mee!

We zijn nog op zoek naar:

 • designers
 • user interface tovenaars
 • copywriters
 • programmeurs
 • juristen

De machine is nog in een vroege beta, zoals je zult zien, dus je kan al je creativiteit erop botvieren. Kijk ook op de wiki-projectpagina.

Mocht je mee willen helpen, stuur dan een mailtje aan info@bof.nl. Geef in het mailtje aan waarmee je wilt helpen. Wij zullen je op een mailinglijst plaatsen en als je wilt geven we je toegang tot de repository.

Afbeelding gebaseerd op “Database” van Nanaki, uitgebracht onder een Creative Commons Attribution 2.0 Generic licentie.

 1. Jasper van Weerd

  mooi innitiatief! Ook handig als je gaat verhuizen.

 2. Jasper van Weerd

  Waarom moeten we hier nou weer apart registeren en is de wiki niet gekoppeld aan mijn wiki-info van de internationale Wiki Pagina’s of een OpenID?

 3. Oscar

  Hoi Jasper,

  Het is het doel om de PIM wiki op BoF te gebruiken primair. Ik zal vanuit de GitHub Wiki faciliteit linken naar de PIM wiki op BoF.

 4. Tweets die vermelden Wil je weten in welke databanken je zit? Help mee! – Bits of Freedom -- Topsy.com

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Guy Sie, Marek, Bart Willem Schermer, Marco Koelmans, Bits of Freedom en anderen. Bits of Freedom heeft gezegd: Bits of Freedom: wil je weten in welke databanken je zit? Help mee!: http://is.gd/bvyka #pim […]

 5. Jasper van Weerd

  Aha, vandaar – vind het alleen niet handig als ik bijdraag aan wiki’s om dat decentraal te doen. (wou een verzoek schrijven op een discussiepagina) – Dan moet ik steeds per email alle updates bij houden. Nu log ik gewoon eens in de zoveel tijd in op wikipedia.

 6. pixites (@a3munier)

  goeie payoff trouwens! simon de webstek man 😉

 7. anoniem

  Goed initiatief, overigens als reactie op de wiki pagina: TWIT is een geregistreerd trademark (twit.tv), en als je het over Twitter hebt, is het toch ook beter om Twitter te zeggen.

 8. Tweets die vermelden Wil je weten in welke databanken je zit? Help mee! – Bits of Freedom -- Topsy.com

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Pieter Taffijn. Pieter Taffijn heeft gezegd: Wil je weten in welke databanken je zit? Help mee: http://bit.ly/aLRqQN via @addthis […]

 9. dick vos

  Mannen,
  Ik ben straks benieuwd naar de werking. Want iets aankondigen is ÊÊn ding, maar straks over een engine beschikken die het allemaal aan kan, lijkt mij het grootste probleel, Vormgeving en typo prima. Eenvoud ook, nu de werking nog.dcvos@ziggo.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.