Campagne voor digitale vrijheid: een tussenstand

Direct nadat het kabinet viel, zijn wij onze campagne voor digitale vrijheid gestart. Eerst vroegen we om je favoriete partij te laten weten dat digitale vrijheid belangrijk was. Toen vroegen we amendementen in te dienen op de verkiezingsprogramma’s. Zijn we geslaagd? Een tussenstand.

  • D66: Onze amendementen zijn met veel meer dan de vereiste hoeveelheid handtekeningen ingediend. Wij begrijpen dat het landelijk bestuur en de programmacommissie hebben geadviseerd de amendementen over te nemen. UPDATE 17/4/2010: D66 heeft beide amendementen aangenomen tijdens het congres.
  • GroenLinks: Onze amendementen zijn ingediend met ruimschoots het vereist aantal handtekeningen. Wij begrijpen dat de programmacommissie een positief advies heeft gegeven over de amendementen (met een kleine wijziging). UPDATE 18/4/2010: Ook GroenLinks heeft onze amendementen inmiddels aangenomen.
  • PvdA: Ons amendement om netneutraliteit te garanderen is door in ieder geval zeven afdelingen ingediend, begrijpen wij. Het andere amendement is door voldoende afdelingen ingediend. Update 23/04/10: het partijbestuur steunt onze amendementen vrijwel volledig.
  • VVD: Onze amendementen zijn door in ieder geval één afdeling ingediend, en Jeanine Hennis schrijft op Twitter naar aanleiding van onze amendementen: er worden wijzigingen ingediend (congres)!!. We hopen dat die wijzigingen lijken op onze amendementen. Update 23/04/10: het partijbestuur steunt onze amendenten grotendeels en in ieder geval qua strekking.
  • SP: Onze amendementen zijn door verschillende afdelingen ingediend. Wij begrijpen dat de programmacommissie ons amendement om netneutraliteit te garanderen een positief advies heeft gegeven. Wij begrijpen dat onze privacy-amendementen niet zijn overgenomen.
  • CDA: Geen CDA-lid heeft op tijd contact met ons opgenomen, en de CDJA heeft onze mails en telefoontjes niet beantwoordt. Dat vinden we erg jammer, want juist binnen die partij is nog veel te winnen. UPDATE 19/4/10: het CDJA heeft onze privacy-amendementen ingediend, maar het partijbestuur heeft negatief geadviseerd. Hopelijk wordt bij het congres alsnog voor deze amendementen gestemd.
  • PVV: De PVV heeft nog geen verkiezingsprogramma gepubliceerd.

Mocht je meer informatie hebben, laat het ons weten op info@bof.nl.

Nu is het zaak om duidelijk te blijven maken dat we digitale vrijheid belangrijk vinden. Als je naar een congres gaat, en je wilt in contact komen met andere sympathisanten van Bits of Freedom, stuur dan een mailtje naar info@bof.nl en we leggen contact.

Volgende stap Zodra alle verkiezingsprogramma’s klaar zijn, zullen we deze met elkaar vergelijken. To be continued…

De afbeelding is een bewerking van “European Elections” van inyucho, uitgebracht onder een Creative Commons Generic Attribution 2.0-licentie.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.