Wil je weten in welke databanken je zit? Help mee!

Datalek bevat persoonsgegevens 1.000 klanten van online winkel

Datalek psychiatrische gegevens aan Zwartboek toegevoegd
DOSSIER: Zwartboek datalekken

Op 16 april, een dag na de vorige, is weer een datalek aan het licht gekomen en is het Zwartboek datalekken van Bits of Freedom bijgewerkt:

  • April 2010 Een publieke toegangelijke directory op de website van Extremediscount.nl zou de gegevens van ruim 1.000 klanten bevatten. De NAW- en rekeninggegevens staan in PDF bestanden die zijn aangemaakt na een retouraanvraag of een orderannulering.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat die informatie kwijtraakt groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een wetsvoorstel ingediend dat databankbeheerders verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat wetsvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

Afbeelding door ingridtaylar, “San Francisco Oil Spill”, uitgebracht onder een Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic licentie.

  1. Tweets die vermelden Datalek bevat persoonsgegevens 1.000 klanten van online winkel – Bits of Freedom -- Topsy.com

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Sanne Roemen, Edwin Mijnsbergen. Edwin Mijnsbergen heeft gezegd: RT @bitsoffreedom: Bits of Freedom: Datalek bevat persoonsgegevens 1.000 klanten van online winkel: http://is.gd/bvlbJ […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.