Amendementen Bits of Freedom op verkiezingsprogramma D66

Europese Commissie tegen blokkeren Skype

Amendementen Bits of Freedom op verkiezingsprogramma CDA
DOSSIER: Netneutraliteit

Telefonie via internet (VoIP) is een innovatieve technologie die telefoniemarkten ingrijpend kan veranderen. Landen moeten de ontwikkeling daarvan niet blokkeren. Dat antwoordt de Europese Commissie op een vraag van Europarlementariër Matthias Groote (S&D, Germany).

In Nederland ontwikkelt het kabinet op dit moment haar beleid op het gebied van netwerkneutraliteit (zie ons dossier). Een van de vragen die speelt, is of providers concurrerende diensten, zoals Skype, mogen blokkeren. Het volgende kabinet zal hierover de knoop moeten doorhakken. Bits of Freedom houdt dit scherp in de gaten.

Afbeelding van kevinspencer, “To the Internets”, uitgebracht onder een Creative Commons Attribution 2.0 Generic licentie.

  1. Tweets die vermelden Europese Commissie tegen blokkeren Skype – Bits of Freedom -- Topsy.com

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Bits of Freedom. Bits of Freedom heeft gezegd: Bits of Freedom: Europese Commissie tegen blokkeren Skype: http://is.gd/bbtbr […]

  2. Randy Simons

    Gelukkig wordt door de commissie de mobiele ISP’s niet vergeten: “The Commission has also expressed its concern with regard to the possibility of discrimination against VoIP services by mobile operators in Member States.”

    Juist voor mobiel is VoIP een interessante ontwikkeling: je kunt dan eindelijk bereikbaar zijn onder 1 telefoonnummer, ipv een “vast” en een “mobiel” nummer.

    Maar tot dusver wordt VoIP expliciet verboden door de telco’s. Hopelijk worden ze daarvan teruggefloten door de EC, en krijgen de telco’s het inzicht dat het wellicht gunstig is als ze zélf die VoIP-diensten ook gaan aanbieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.