De gegevensgrabbelaar: tel mee hoe vaak er wordt gegrabbeld!

Hoe vaak wil de politie eigenlijk weten wie er achter een IP-adres of telefoonnummer zit? Welnu: 2.930.941 keer per jaar. Dat is 244.345 keer per maand, 8.030 keer per dag. Iedere 10 seconden. Moeilijk voor te stellen? Tel mee!

De gegevensgrabbelaar

Jeroen van der Gun heeft een teller gemaakt die iedereen kan inplakken in zijn eigen website. De teller laat zien hoe vaak de politie klantgegevens uit het Centraal Informatiepunt Onderzoek Telecommunicatie (CIOT) raadpleegt, een probleem waar Bits of Freedom vaak aandacht voor vraagt. Veel succes!

Afbeelding gebaseerd op “I think our kid is in there”, van joetron2030, uitgebracht onder een Creative Commons Attribution 2.0 Generic licentie.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.