• Menu

0 recente resultaten

Huisartsenopleiding dicht lek en ondersteunt meldplicht datalekken

De landelijke huisartsenopleiding heeft vandaag een lek op haar website gedicht. Via dit lek waren de gegevens van sollicitanten van de huisartsopleiding beschikbaar. Na een tip van de digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom heeft de Huisartsenopleiding direct maatregelen genomen om het lek te dichten. Ook zal zij alle gedupeerden van wie gegevens mogelijk toegankelijk waren voor ongeautoriseerden, op de hoogte stellen van dit lek.

De Huisartsenopleiding: “Wij vinden goede beveiliging van gegevens essentieel en zijn erg geschrokken van dit lek. Mocht het misgaan, dan is het voor de betrokkenen van groot belang dat zij direct op de hoogte worden gesteld. Wij ondersteunen de actie van Bits of Freedom voor een meldplicht datalekken dan ook van harte. Ook zullen wij via Bits of Freedom in contact treden met degene die ons op dit lek wees.”

Bits of Freedom: “Dit is het zoveelste lek de afgelopen maand. Bits of Freedom vraagt al langer aandacht voor dit probleem via haar Zwartboek datalekken. We zijn blij dat ook organisaties als de Huisartsenopleiding dit initiatief ondersteunen.”

Contact Bits of Freedom: Ot van Daalen, +31(0)654386680
Contact Huisartsenopleiding: Jan Muurling, telefoonnr. op verzoek beschikbaar

Afbeelding door ingridtaylar, “San Francisco Oil Spill”, uitgebracht onder een Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic licentie.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag