• Menu

0 recente resultaten

Europees Parlement veroordeelt internetcensuur Iran

Het Europees Parlement heeft Iran opgeroepen om internetcensuur te stoppen en de export van censuurtechnologie te verbieden. Zij deed dat in een resolutie op 10 februari 2009. In de resolutie overweegt zij dat in Iran de beperkingen van de vrijheid van meningsuiting nog steeds toenemen en dat op grote schaal radio- en tv-zenders, en websites, waaronder Facebook en Twitter, worden gestoord. Zij veroordeelt deze censuur. Zij overweegt bovendien dat Europese en Russische bedrijven Iran de vereiste filter- en stoorapparatuur hebben geleverd en uit scherpe kritiek op deze bedrijven. Zij verzoekt de Commissie en de Raad de export van bewakingstechnologie door Europese bedrijven naar landen als Iran te verbieden.

Bits of Freedom hoopt dat het Europees Parlement internetcensuur in Europa even krachtig veroordeelt. Ook op Europees niveau circuleert namelijk een voorstel dat internetcensuur zou legaliseren. Zie verder over de hypocrisie in Nederland dit artikel van Bits of Freedom.

De afbeelding is gebaseerd op een foto van zensursula, “2009_06_20_121454”, uitgebracht onder een Creative Commons Attribution 2.0 Generic licentie.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag