• Menu

0 recente resultaten

Onduidelijkheid over embed-beleid Buma houdt aan

De onduidelijkheid houdt aan. Buma/Stemra had eerst aangegeven dat zij haar embed-tarief voor particulieren niet ten uitvoer zou leggen. De Minister van Justitie was daar tevreden over, zo gaf hij in antwoord op kamervragen van Omtzigt en Van Vroonhoven-Kok (CDA) aan. Maar wist de Minister wel dat Buma voor vrijwel alle gebruik van embedded materiaal toch een vergoeding zou heffen? Dat bleek uit een interview met 3VOOR12, waarin Buma aangaf dat het plaatsen van één advertentie op een site al voldoende was om als bedrijfsmatig aangemerkt te worden. Meer dan een
maand later gaf een woordvoerster van Buma in de blog OranjeMuziek.nl juist weer aan dat de “YouTube-tax” volledig van de baan was. Of niet? Het bleek niet het officiële standpunt van Buma, zo meldde GeenStijl dezelfde dag. Gelukkig heeft Buma aangegeven aan dat zij Bits of Freedom zal uitnodigen voor overleg over haar embed-beleid. We wachten de uitnodiging af.

GeenStijl: “Wil het echte PR-meisje van BUMA nu opstaan?” (01.12.09)
OranjeMuziek.nl: “Buma Stemra: YouTube-Tax gaat niet door” (01.12.09)
Antwoord Minister van Justitie over embedden (19.11.09) (PDF)
Brief Bits of Freedom in reactie op brief Buma (22.10.09) (PDF)
Brief Buma aan Bits of Freedom (20.10.09) (PDF)
3VOOR12: “Buma/Stemra: podia en verdienende bloggers moeten gewoon betalen” (14.10.09)
Persbericht Bits of Freedom: “Buma komt terug op gedane toezeggingen” (14.10.09)

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag