• Menu

0 recente resultaten

Geef kandidaten op voor de Big Brother Awards 2009!

UPDATE: THE DEADLINE HAS PASSED, CANDIDATES FOR THE BIG BROTHER AWARDS 2009 ARE NO LONGER ACCEPTED

Weet u het nog, toen u in 2007 de Big Brother Awards won? U kreeg die prijs voor uw desinteresse – “ik heb toch niks te verbergen”. Hierdoor was u zelf mede verantwoordelijk voor het verdwijnen van privacy in Nederland.

U kunt nu bewijzen lering te hebben getrokken uit deze twijfelachtige eer, door kandidaten op te geven voor de Big Brother Awards 2010. Tijdens het Awardsgala, op vrijdagavond 5 februari 2010 in debatcentrum De Balie, worden de grootste privacyschenders van het afgelopen jaar in het zonnetje gezet.

Wie gaan er dit keer met de prijzen vandoor? U heeft daar een grote invloed op; het gaat tenslotte om uw privacy. Net als in 2007 worden de volgende categorieën gehanteerd:

– Personen
– Overheid
– Bedrijven
– Voorstellen
– de “Winston Award”, voor de persoon of instelling die zich juist in positieve zin heeft onderscheiden op het gebied van privacy.

Geef uw kandidaten op in een van de categorieën! Stuur voor 12 januari een mailtje naar kandidaten@bigbrotherawards.nl, en vermeld daarbij waarom de kandidaat een Award heeft verdiend. U mag ook meer kandidaten per categorie opgeven. De identiteit en gegevens van inzenders worden uiteraard niet openbaar gemaakt. Sargasso en Nettime helpen u wellicht op weg.

De ‘gelukkigen’ worden uit uw kandidaten geselecteerd

Uit uw kandidaten stelt een onafhankdelijke Jury in iedere categorie drie nominaties vast. Deze worden medio januari bekend gemaakt, zodat de genomineerden nog een kans hebben om hun leven te beteren. De uiteindelijke winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Awardsgala, op 5 februari 2010 in debatcentrum De Balie.

Nieuw dit jaar is de Publieksprijs: in de weken voorafgaand aan de Awards kunt u stemmen wie er met de Publieksprijs vandoor gaat. Dat lijkt ons wel zo eerlijk: zo kunt u zelf bepalen wie uw eigen opvolger wordt.

De Jury voor de Big Brother Awards 2010 bestaat uit:

– Karin Spaink (Juryvoorzitter), schrijfster en netactiviste.
– Prof. dr. Bart Jacobs, Computing Science Department, Radboud Universiteit.
– Dr. Bart Schermer, eLaw@Leiden.
– Prof. dr. Nico van Eijk, Instituut voor Informatierecht, UvA.
– Prof. dr. Valerie Frissen, TNO ICT en Fac. Wijsbegeerte Erasmus.
– Bart de Koning, Journalist HP/De Tijd.

De vijfde editie van de Big Brother Awards, gehouden op 21 september 2007, is hier in zijn geheel terug te zien.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag