Niets te verbergen?

Project INDECT: EU investeert in surveillance-technologie

Onderhandelingen telecomkader cruciale fase ingegaan

De beladen achtergrondmuziek, de slechte acteurs en het accent van de voice-over…het promotie-filmpje van INDECT lijkt een grap. Maar het project is serieus: 17 partijen, verspreid over heel Europa, ontwikkelen samen een Orwelliaans informatiesysteem genaamd INDECT dat het mogelijk maakt vanuit de lucht en vanaf straatniveau abnormaal gedrag en geweld automatisch te detecteren. Dit project, dat EUR 11 miljoen subsidie heeft gekregen van de Europese Unie, is: “[an] intelligent information system supporting observation, searching and detection for security of citizens in urban environment.” Het filmpje biedt een leerzame blik in de mogelijke ambities van een deel van de Europese overheid en haar lidstaten. Verplichte kost.

Promotiefilm Project INDECT
Project INDECT
Europese Commissie, Seventh Framework Research Funding Programme

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.