• Menu

0 recente resultaten

Verhagen: vrije toegang internet onmisbaar voor uitingsvrijheid

Minister Verhagen heeft aangegeven dat vrije toegang tot het internet onmisbaar is voor een daadwerkelijk genot van de vrijheid van meningsuiting. Hij deed dit in antwoord op kamervragen over wetgeving om mondiale vrijheid van toegang tot het internet te garanderen.

Gebruik van het internet moet gezien worden als een van de manieren waarop een burger gebruik kan maken van het recht om informatie te ontvangen en het recht om zijn of haar mening te verkondigen, aldus de minister.

Het gebruik van software om geweldloos protest te onderdrukken acht de Nederlandse regering afkeurenswaardig, maar zij schrijft dat de software van Nokia Siemens networks hiervoor niet gebruikt kan worden. De Minister gaat verder in op de initiatieven die Nederland zal nemen om de uitingsvrijheid in fragiele democratieƫn te ondersteunen. Hij ontwijkt de vraag of de regering bereid is het Nederlandse I Proxy Iran iniatief te ondersteunen. Dit project stelt bandbreedte en proxy servers ter beschikking aan internetgebruikers in Iran.

Antwoorden Minister Verhagen op vragen over wetgeving om mondiale vrijheid van toegang tot het internet te garanderen (01.09.2009)
Website I Proxy Iran

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag