• Menu

0 recente resultaten

Rapporten functioneren NAW-clearinghouse CIOT openbaar

Naar aanleiding van een WOB-verzoek van Rejo Zenger heeft het Ministerie van Justitie jaarverslagen en audits van het Centraal Informatiepunt Onderzoek Telecommunicatie (CIOT) openbaar gemaakt. Het CIOT voorziet opsporingsdiensten van klantgegevens van telecom operators en internetproviders. De documenten bevestigen onder meer dat ongeveer 3 miljoen verzoeken per jaar en dus 250.000 verzoeken per maand aan het CIOT worden gericht (zie de presentatie van het CIOT bij RIPE eerder dit jaar).

Overzicht resultaten WOB-verzoek (11.09.2009)
Samenvatting resultaten WOB-verzoek (11.09.2009)
Presentatie CIOT bij RIPE (zie p. 19) (04.05.2009) (PDF)

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag