• Menu

0 recente resultaten

Vingerafdruk in paspoort vanaf 21 september verplicht

Vanaf 21 september is iedereen verplicht zijn vingerafdruk af te geven bij het aanvragen van een nieuw paspoort. De overheidsvoorlichting hierover laat te wensen over: zo wordt op de website paspoortinformatie.nl die hierover gaat, niet aangegeven dat centrale vingerafdrukdatabank ook gebruikt zal worden voor opsporingsdoeleinden. Bits of Freedom legde op 18 september bij NCRV’s radio-programma Standpunt CafĂ© nog eens uit waarom een centrale vingerafdrukken databank die gebruikt kan worden voor opsporingsdoeleinden problematisch is.

Overheidsvoorlichting paspoortinformatie onvolledig
Radio-interview Bits of Freedom bij NCRV (18.09.2009): MP3 of OGG

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag