Vingerafdruk in paspoort vanaf 21 september verplicht

Wetsvoorstel strafbaarstelling publiceren gestolen data

Onderhandelingen netwerkneutraliteit in cruciale fase

De Telegraaf meldt dat een wetsvoorstel in de maak is, dat het het publiceren van gestolen foto’s en video’s op internet strafbaar zou stellen. Op overtreding zou een maximale straf van vier jaar staan. De officier van justitie zou de mogelijkheid krijgen deze informatie te verwijderen.

Uit de berichtgeving blijkt dat het concept dit najaar wordt besproken met betrokkenen en de sector. Bits of Freedom heeft aan het Ministerie van Justitie aangegeven dat zij graag in de gelegenheid wordt gesteld om input te geven op het wetsvoorstel.

De Telegraaf: “Plaatsen naaktfoto’s strafbaar” (11.09.2009)

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.