Parlement moet wachten op uitkomst onderhandelingen bankgegevens VS

Wet bewaarplicht telecommunicatiegegevens van kracht

Filesharing-netwerken goed doelwit identiteitsfraude

Op 1 september 2009 is de Wet bewaarplicht telecommunicatiegegevens in werking getreden. Deze wet verplicht aanbieders van openbare telecommunicatiediensten, zoals telefonie-aanbieders en ISPs, om de
verkeers- en locatiegegevens van al hun klanten gedurende een jaar op te slaan. De wet is na tegenstand van diverse belangengroeperingen, waaronder (tot 2006) ook Bits of Freedom, deze zomer aangenomen. De Minister heeft voorafgaand hieraan in een debat met de Eerste Kamer toegezegd dat hij een nieuw wetsvoorstel zou introduceren, waarmee de opslagtermijn voor internetverkeer van een jaar naar zes maanden zou worden teruggebracht. Dit wetsvoorstel is nog niet ingediend. Het Agentschap Telecom heeft inmiddels verschillende stukken gepubliceerd die inzicht geven in veiligheidseisen die worden gesteld aan de opslag hiervan.

Wet bewaarplicht telecommunicatiegegevens (PDF)
Documenten Agentschap Telecom over beveiligingseisen

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.