Filesharing-netwerken goed doelwit identiteitsfraude

Op filesharing-netwerken zijn scans van honderden paspoorten beschikbaar. Dat blijkt uit onderzoek van beveiligingsonderzoeker Jeroen van Beek, werkzaam bij de Universiteit van Amsterdam. Meestal betreffen het paspoorten van gebruikers van filesharing-netwerken die onbewust de inhoud van hun computer delen met andere gebruikers. Het bleek echter dat op sommige computers ook meerdere paspoorten te vinden waren en dat doet vermoeden dat deze ook voor “minder nobele doeleinden” worden gebruikt, aldus Jeroen van Beek. Hij presenteerde de resultaten van zijn onderzoek tijdens de opening van het academisch jaar van de Universiteit van Amsterdam.

Video presentatie Jeroen van Beek (presentatie begint bij 1.12 uur)
(31.08.2009)

Webwereld, ‘Honderden paspoorten op P2P-netwerken’ (31.08.2009)

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.