• Menu

0 recente resultaten

Google verwijdert advertentie Unicef na kritiek Verdonk

Google heeft vandaag een gesponsorde advertentie van Unicef verwijderd. De Telegraaf meldde eerder vandaag dat minister Verdonk juridische stappen overwoog tegen Unicef. Unicef had een groot aantal zoektermen geregistreerd bij Google, waaronder Verdonk en Donner, die verwijzen naar een advertentie voor de campagne ‘Geen kind in de cel’. Met deze campagne voert Unicef actie tegen het detineren van vreemdelingenkinderen.

Inmiddels heeft Google de advertentie verwijderd. “In de gesponsorde links mag niet geadverteerd worden op individuele namen”, staat in een verklaring van Google. Unicef maakt namelijk gebruik van het Google Grants programma. Hierbij mogen charitatieve organisaties gratis adverteren op Google. Maar dit programma sluit onder andere het voeren van een politieke lobby uit. De campagne van Unicef lijkt daaronder te vallen en het gebruik van een naam van een minister als adword volgens Google wellicht ook.

Onder het normale Adwords advertentie programma van Google lijken de zoektermen en de advertentie wel in overeenstemming met het Google beleid. Het gebruik van de naam van een minister als adword voor een campagne tegen het regeringsbeleid lijkt gewoon toegestaan, zolang er geen sprake is van haatzaaien, aanzetten tot discriminatie of zwartmaken. “Het oneens zijn met of het campagne voeren tegen een kandidaat die zich verkiesbaar stelt voor een openbare functie, een politieke partij of een regering wordt doorgaans wel toegestaan”, aldus het inhoudsbeleid van Adwords.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag