• Menu

0 recente resultaten

OV-chipkaart door Tweede Kamer ondanks privacy bezwaren

De Tweede Kamer heeft woensdag 28 juni ingestemd met de OV-chipkaart zo meldt de Volkskrant in een bericht op basis van het ANP. “Diverse partijen plaatsten kanttekeningen bij de voornemens van verkeersminister Karla Peijs, maar stemden uiteindelijk wel in.” Bits of Freedom schreef in de vorige nieuwsbrief van 21 juni nog over de OV-chipkaart, aangezien de minister haar definitieve besluit de kaart in te voeren had genomen zonder dat belangrijke vraagstukken rond de privacy waren opgelost. De problemen voor de privacy zijn onderwerp van moeizame gesprekken tussen het College bescherming persoonsgegevens (CBP) en de vervoersbedrijven. De minister speelt daarbij een bemiddelende rol.

“Dinsdag was tijdens een hoorzitting al gebleken dat de kwestie nog lang niet is opgelost”, zo meldt de Volkskrant. De Volkskrant meldt verder over het debat waarvan het stenogram nog niet beschikbaar is: “Bijna alle partijen stelden vragen over de privacyproblemen, die volgens het College Bescherming Persoonsgegevens ontstaan als de vervoersbedrijven geen water bij de wijn doen. De PvdA dreigt de steun voor de minister in te trekken als het CBP in het najaar nog geen fiat heeft gegeven aan de komst van de kaart.” De minister onderkent blijkens het bericht van de Volkskrant wel dat de ruimte voor onderhandelen over de toepassing van privacy voorschriften beperkt is: “‘De NS zal een stap moeten doen, wet is wet, het College zit in een riante positie’, zei Peijs.” De minister heeft eerder aangegeven te hopen dat het CBP en de vervoersbedrijven in het najaar overeenstemming zullen bereiken.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag