• Menu

0 recente resultaten

Eerste Internet Scriptieprijs uitgereikt

De Internet Scriptieprijs, een prijs voor de beste juridische scriptie op het gebied van internet en recht, is dit jaar voor het eerst uitgereikt. De prijs is gewonnen door Josephine Hamming voor haar scriptie ‘Mijn naam is mijn domein’. Josephine Hamming is inmiddels afgestudeerd aan de universiteit van Leiden.

Josephine Hamming bespreekt in haar scriptie de juridische aspecten van het gebruik van een persoonsnaam als domeinnaam. Met grote regelmaat worden namen als domeinnaam geregistreerd, vaak met het doel daar financieel gewin uit te halen of maatschappelijke aandacht te trekken. Het kan gaan om de namen van politici, beroemdheden of te verwachten namen van kinderen van beroemdheden die nog geboren moeten worden. Een recent voorbeeld dat in de scriptie wordt genoemd, betreft de registratie van ‘www.janpeterbalkenende.nl’. Hamming pleit voor aansluiting bij de UDRP procedure van ICANN. Ook stelt zij vast dat Belgi? een betere wettelijke regeling kent dan Nederland. De scriptie gaat niet over de kwestie van de zogenaamde nummerdomeinen voor personen die in Nederland korte tijd zijn uitgegeven.

De Internet Scriptieprijs is een initiatief van Brinkhof advocaten en XS4ALL. De scriptie, een samenvatting en het juryrapport staan op de website van de Internet Scriptieprijs.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag