Brein misleidt over kopieren software

'Haatzenders' nog steeds te zien

Toename verloren en gestolen paspoorten

Volgens minister Donner van justitie heeft Nederland twee haatzaaiende satellietzenders uit het buitenland laten blokkeren. De doorgifte van zowel de Libanese zender Al Manar als de Iraanse zender Sahar TV1 is gestaakt. Dat heeft minister Donner van Justitie op 26 januari gezegd in een overleg met de Tweede Kamer over de bestrijding van terrorisme. De twee zenders werden doorgegeven via de Hotbird-satelliet van Eutelsat, die onder Franse jurisdictie valt. De Franse autoriteiten hebben de doorgifte verboden. Maar of dat het gevolg is van een Nederlands verzoek is niet geheel duidelijk. Het Franse Commissariaat voor de Media (CSA) had Al Manar in november 2004 al gedwongen de programmering aan te passen.

Al Manar is echter wel nog te zien in Nederland. De zender kan bekeken worden via de satelliet ArabSat 3a. Arabsat is niet in Europa gevestigd en valt dus niet onder Europees toezicht. Al Manar en Sahar TV1 zijn ook via internet te bekijken.

Volgens Donner zijn er nog enkele andere buitenlandse zenders die zich mogelijk ook schuldig maken aan het uitzenden van antisemitische uitspraken en radicale uitingen. Dat zijn Al Alam (Iran) en Art Iqraa (Saudi-Arabi?). Donner wil nog dit jaar de Mediawet aanpassen om maatregelen te kunnen nemen tegen dergelijke zenders.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.