OPTA deelt boetes uit aan Nederlandse spammers

Nieuwe Kamerantwoorden over de NSO

Eerste Kamer twijfelt aan definitie hacken

De vaste commissies van Defensie en Binnenlandse Zaken in de Tweede Kamer vragen zich af waarom het ministerie van Defensie doorgaat met de bouw van afluisterschotels in Burum. De schotels dienen voor het afluisteren van satellieten door de Nationale Sigint Organisatie (NSO).

Omwonenden in Burum hebben tegen de bouw van de schotels een beroepsprocedure aangespannen. Wanneer de rechter de bouwvergunning vernietigt, moeten de schotels weer verwijderd worden. “Op basis van welke feiten komt de regering tot de overtuiging dat de aangespannen juridische procedure tegen de bouw van de satellietinterceptieschotels in haar voordeel zal worden beslecht, zoals de Nieuwsbrief van Bits of Freedom van 12 oktober 2005 meldt?”, aldus de beide commissies. De minister laat weten het volste vertrouwen in de afloop te hebben, “mede op basis van de grondige voorbereiding”.

Opnieuw blijkt uit de antwoorden dat de afgeluisterde gesprekken en e-mail berichten vooral dienen als wisselgeld voor inlichtingen van buitenlandse diensten. “De interceptiecapaciteit is gebaseerd op de nationale interceptiebehoefte. De aanwezigheid van een substanti?le interceptiecapaciteit biedt echter voordelen voor de samenwerking met buitenlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten.”

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.