Gevraagd: nominaties Big Brother Awards 2005

OPTA deelt boetes uit aan Nederlandse spammers

Nieuwe Kamerantwoorden over de NSO

De OPTA heeft aan drie verzenders van spam in totaal 60.000 euro aan boetes opgelegd. De overtreders verzonden tussen september 2004 en januari 2005 e-mailberichten waarin zij reclame maakten voor kantoorartikelen. Het gaat om de bedrijven Speko, Van Leerdam?s en Zmart. Aan Speko is ook een boete van 5000 euro opgelegd voor tegenwerken van het onderzoek van de OPTA.

De OPTA stelt vast dat Speko en Van Leerdam’s verantwoordelijk zijn geweest voor een spamverzending met het onderwerp ‘Bespaar op kantoorartikelen en ontvang mooie cadeaus’. Speko was in het verleden, v??r de inwerkingtreding van het spamverbod, onder het pseudoniem “Akin Franks” verantwoordelijk voor diverse verzendingen ongevraagde bulkmail. Bij het bepalen van de hoogte van de boetes is voor OPTA van belang geweest dat Speko en Zmart ervaren internetmarketingbedrijven zijn, die geacht mogen worden goed op de hoogte te zijn van de regelgeving omtrent spam.

Speko liet de ambtenaren van de OPTA bij hun eerste bezoek alleen een laptop zien met vooral kindersoftware. Bij een tweede bezoek troffen de ambtenaren ook andere computers aan die op dat moment toevallig opnieuw ge?nstalleerd werden.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.