• Menu

0 recente resultaten

Spam naar bedrijven wordt verboden

Tijdens een bijeenkomst van ECP over de spamwetgeving en -handhaving op 7 december heeft het ministerie van economische zaken bekendgemaakt dat een ontwerp-wetsvoorstel dat het versturen naar spam aan bedrijven verbiedt, gereed is voor een adviesronde.

Het ontwerp-wetsvoorstel werd in december 2004 al aangekondigd door minister Brinkhorst in een brief aan de Tweede Kamer. Het bestaande spamverbod in de Telecommunicatiewet geldt alleen ten aanzien van ongevraagde e-mail, sms en faxen aan natuurlijke personen. Het is daardoor nog steeds mogelijk om spam te versturen aan bijvoorbeeld zakelijke e-mail adressen. In het ontwerp-wetsvoorstel zullen ook deze zakelijke adressen beschermd worden en heeft de verzender voorafgaande toestemming nodig van de houder van het adres.

Waarschijnlijk komt er wel een regeling waarin bedrijven een speciaal e-mail adres kunnen openen waarvoor geen voorafgaande toestemming noodzakelijk is. Brinkhorst voelde zich genoodzaakt tot een wettelijke regeling omdat het bedrijfsleven zelf niet tot overeenstemming kon komen over regels voor het versturen van direct-marketing aan bedrijven (de zogenaamde business-to-business communicatie).

Het ontwerp-wetsvoorstel gaat voor advies naar diverse overlegorganen en toezichthouders en zal medio 2006 door de Tweede Kamer worden behandeld.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag