Petitie update

BurgerServiceCode aangeboden

Aanpak illegale kansspelen

Op 28 september heeft minister Pechtold de BurgerServiceCode uitgereikt gekregen door Marjet van Zuijlen, voorzitter van het Forum burger@overheid. De BurgerServiceCode, niet te verwarren met het Burgerservicenummer, is een gedragscode voor de digitale overheid, geschreven vanuit het perspectief van de burger. Het bevat 10 normen waaraan de digitale overheid moet voldoen. Elke norm is tweezijdig geformuleerd: als een recht van de burger met een daarbij behorende plicht van de overheid.

Van Zuijlen moedigde de minister aan om de BurgerServiceCode binnen de overheid breed aan te prijzen. Pechtold noemde het een goed initiatief. De BurgerServiceCode formuleert bijvoorbeeld dat de burger zelf kan kiezen op welke manier hij met de overheid zaken doet. De overheid zorgt ervoor dat alle contactkanalen beschikbaar zijn (balie, brief, telefoon, e-mail, internet). Maar ook voorwaarden als online veiligheid en transparantie komen in de code aan de orde. Bits of Freedom neemt deel aan het Forum burger@overheid.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.