BurgerServiceCode aangeboden

Aanpak illegale kansspelen

Donner wil doorgifte PNR niet stoppen

Het ministerie van justitie en de Korps landelijke politiediensten (KLPD) gaan groot investeren in de bestrijding van illegale kansspelen op internet. Hiervoor gaan het ministerie en de KLPD samenwerken met de Belastingdienst, het Openbaar Ministerie, FIOD-ECD en het bedrijf Verispect. Het ministerie wil een heel scala aan maatregelen gebruiken: “het ontwikkelen van instrumenten en hulpmiddelen om illegaal aanbod en bemiddeling op te sporen door middel van het detecteren op het internet en te komen tot vervolging, het via voorlichting ontmoedigen van aanbod van en deelname aan illegale kansspelen via internet, en de aanpak van illegale aanbieders en tussenpersonen op basis van bestuursrecht, fiscaal recht, civiel recht en strafrecht”.

Een kansspel op internet is illegaal als het zich mede op de Nederlandse markt richt. In een verkennend onderzoek heeft de KLPD 500 van dergelijke sites gevonden. Om te bepalen of er sprake is van aanbod dat specifiek gericht is op Nederlandse klanten zijn de illegale kansspelen beoordeeld op: taal, betalingsmethode, URL, look ‘n feel en registratie van de domeinnaam.

De omvang en diepte van de rapportage van het ministerie doen vermoeden dat het hier om een kwestie van de allerhoogste prioriteit gaat binnen de Nederlandse overheid.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.