Stratix rapport over spam

Universiteit Maastricht verwijdert site tegen bezoek Bush

Donner wil regels afluisteren advocaten niet aanpassen

De Universiteit Maastricht heeft op 21 april de server van het Universitair Milieuplatform Maastricht (UMPM) afgesloten. Aanleiding daarvoor was de website www.bushinlimburg.tk. Deze site was onderdeel van de website van het Universitair Milieuplatform Maastricht, die op haar beurt op de server van de universiteit staat. Het Milieuplatform zette de actie-site op omdat ze meehelpt bij de coördinatie van een demonstratie bij het bezoek van President Bush aan Zuid-Limburg in het weekeind van 7 mei. De studenten zijn het oneens met het milieubeleid van president Bush (waaronder de weigering het Kyoto-protocol te ratificeren).

Inmiddels is de site www.bushinlimburg.tk ondergebracht bij provider Antenna en heeft de universiteit de server van het Milieuplatform weer bereikbaar gemaakt. Het Milieuplatform is boos over de stap van de Universiteit Maastricht. “De beargumentering die de UM gebruikte voor afsluiten van de gehele UMPM website is op zijn minst gezegd zwak, en komt op de leden van UMPM over als censuur.”

Het universiteitsbestuur besloot tot het platleggen van de server vanwege een aantal plattegronden van Château Sint Gerlach in Houthem die op de website staan. Bush overnacht daar in het weekeinde van 7 en 8 mei. De plattegronden zijn via Antenna gewoon bereikbaar.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.