Tweede Kamer zeer kritisch over bewaarplicht

Opheffing NLIP

Commissariaat van de Media verbiedt Al Manar

De vereniging van internetaanbieders NLIP wordt per 21 april 2005 officieel opgeheven.

Eigenlijk moest de beslissing tot opheffing al op de ledenvergadering van 31 maart worden genomen maar daarvoor ontbrak de vereiste aanwezigheid van tweederde van de leden. Voor de geplande stemming op 21 april is dat vereiste niet noodzakelijk.

In december 2004 besloot de NLIP al niet langer als vertegenwoordiger van de branche met de overheid overleggen. Tijdens de algemene ledenvergadering waren de aangesloten providers tot de conclusie gekomen dat de NLIP niet langer representatief was voor de branche.

Het rommelde al een tijdje binnen de NLIP. De providers hebben kritiek op het functioneren van de vereniging en vinden dat de NLIP te weinig resultaat uit haar lobby weet te halen. De providers XS4ALL en BIT zeiden onlangs hun lidmaatschap op en kondigden de oprichting van een nieuw platform aan, ispo.nl.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.