• Menu

0 recente resultaten

Geen nieuwe wetgeving voor .nl domein

Minister Brinkhorst zal niet met nieuwe wetgeving komen om het .nl domein te reguleren. Dat is het gevolg van een intentieverklaring die de minister en de Stichting Internet Domeinregistratie (SIDN) hebben ondertekend.

Doel is om de continuïteit, bereikbaarheid en soevereiniteit van het .nl-domein te waarborgen. De SIDN vindt het een belangrijk punt dat de overheid de rol van SIDN erkent en dat de overheid afziet van wetgeving rondom .nl-domeinnamen. “Met behoud van zelforganisatie en zelfregulering en met inachtneming van het publieke belang is het in principe mogelijk om tot aanvullende afspraken en maatregelen te komen die nog openstaande zorgen wegnemen en de in kaart gebrachte risico’s aanvaardbaar maken”, aldus de SIDN.

Eind 2004 hebben SIDN en Economische Zaken een gezamenlijke position paper opgesteld waarin is vastgesteld welke afspraken en maatregelen nodig zijn om de continuïteit en soevereiniteit van het .nl domein te verzekeren. De komende maanden zullen beide partijen de afspraken en maatregelen verder uitwerken. De uitvoering moet vast komen te liggen in een overeenkomst of Memorandum of Understanding.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag