• Menu

0 recente resultaten

10 fabels en feiten over verkeersgegevens

Verkeersgegevens zijn een ingewikkeld onderwerp. Veel parlementariërs en journalisten worstelen met de halve waarheden die zij te horen krijgen van voorstanders van de bewaarplicht. Bits of Freedom wil graag 10 misverstanden uit de wereld helpen:

1. Nederland heeft al een bewaarplicht. 2. De bewaarplicht is noodzakelijk. 3. Toegang tot de gegevens wordt getoetst door een rechter. 4. Het gaat over de bestrijding van zeer ernstige misdrijven. 5. De bewaarplicht is helemaal niet zo duur. 6. De bewaarplicht is proportioneel. 7. Brussel wil dit, Nederland is neutraal. 8. Vrijwel alle EU lidstaten hebben al een bewaarplicht. 9. Nationale parlementen hebben het laatste woord. 10. De noodzakelijkheid blijkt uit Nederlandse jurisprudentie.

De volledige tekst is te vinden op:

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag