• Menu

0 recente resultaten

NLIP stopt als branche vertegenwoordiging

De vereniging van internet providers (NLIP) zal niet langer als vertegenwoordiger van de branche met de overheid overleggen. Tijdens de algemene ledenvergadering zijn de aangesloten providers tot de conclusie gekomen dat de NLIP niet langer representatief is voor de branche.

Het rommelt al een tijdje binnen de NLIP. De providers hebben kritiek op het functioneren van de vereniging en vinden dat de NLIP te weinig resultaat uit haar lobby weet te halen. De providers XS4ALL en BIT zegden onlangs hun lidmaatschap op en kondigden de oprichting van een nieuw platform aan, ispo.nl.

Op haar website zegt de NLIP een nieuwe vorm te gaan zoeken. “Dit betekent dat de branchevereniging besloten heeft niet langer in die rol op te treden naar de overheid en andere partijen. De vereniging zoekt naar een nieuwe vorm en andere activiteiten die de bedrijven met elkaar verbinden”.

Toetreding van de NLIP tot de branche organisatie Nederland-ICT is eveneens van de baan.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag