Brein verstuurt 160.000 berichten

Kamer wil satellietzenders blokkeren

Tweede vordering aan Indymedia

Tijdens het Kamerdebat met Donner en Remkes naar aanleiding van de brief over de moord op Theo van Gogh, heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen die vraagt om het weren van buitenlandse televisiezenders die haat zaaien of oproepen tot geweld. In de motie verzoekt de Kamer de regering “een onderzoek in te stellen naar haat zaaien en geweldsoproepen via buitenlandse tv- en radiozenders in Nederland en met voorstellen te komen hoe zenders die zich daaraan schuldig maken kunnen worden geweerd uit Nederland”.

Of Nederland rechtsmiddelen heeft om bijvoorbeeld de Libanese zender Al Manar te weren van kabel of satelliet moet verder door het kabinet onderzocht worden. In het Kamerdebat werd Al Manar met name genoemd omdat de zender, die banden heeft met Hezbollah, in opspraak is geweest wegens het uitzenden van een anti-Joodse soap. Op 19 november heeft het Franse Commissariaat voor de Media (CSA) overigens bepaald dat Al Manar in Frankrijk mag uitzenden met een aangepaste programmering.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.