XS4ALL geeft 1 miljoen uit aan aftappen

Identificatieplicht voor spuitbussen?

Wet vorderen gegevens telecommunicatie in werking

De Tweede Kamerleden Van Heemst (PvdA) en Haersma Buma (CDA) willen nieuwe maatregelen om graffiti te bestrijden. De Kamer willen daartoe ‘mobiel cameratoezicht’, meer politie surveillance en hogere straffen. De opvallendste onderdeel van het voorstel is een identificatieplicht voor kopers van spuitbussen. De Kamerleden willen namelijk de verkoop van verfspuitbussen aan personen onder de 18 jaar verbieden. Winkeliers moeten daarom identificatie eisen. De voorstel vermeldt niet of de winkeliers ook de identiteit van de koper moeten vastleggen.

Nu op 1 januari 2005 de identificatieplicht voor personen vanaf 14 jaar in werking treedt, is het graffiti-plan waarschijnlijk een van de vele voorstellen die de komende tijd gedaan zullen worden waarbij het tonen van een identiteitsbewijs verplicht wordt gesteld.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.