Code e-mail reclame bevat verrassing

Proefschrift 'Onderzoek van gegevens in geautomatiseerde werken'

Particuliere recherchebureaus mogen veel

De Tilburgse jurist Wiemans is gepromoveerd op het proefschrift ‘Onderzoek van gegevens in geautomatiseerde werken’. Het proefschrift analyseert bestaande en komende wetgeving op het gebied van strafvorderlijk onderzoek van gegevens in computers.

De schrijver pleit onder andere voor het invoeren van een notificatieplicht aan gebruikers wanneer justitie gegevens doorzoekt, bijvoorbeeld in het systeem van een internetprovider. Een dergelijke notificatieplicht is ook besproken in de Kamer bij de behandeling van de wet Vorderen gegevens telecommunicatie maar door minister Donner niet overgenomen. Of een notificatieplicht werkt, is overigens de vraag. Het Openbaar Minister heeft al de wettelijke verplichting om verdachten van wie de telefoon is afgetapt na afloop op de hoogte te stellen. Uit Kamerantwoorden in 2003 bleek echter dat de minister niet weet hoe vaak er wordt genotificeerd.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.