Nieuwe Nederlandse initiatieven auteursrecht

TV-Freemail voor iedereen

CBP dreigt KPN met boete

Tiscali is bezig met een proef voor de nieuwe e-maildienst Freemail. Gebruikers van Freemail kunnen hun e-mail lezen en verzenden door middel van een combinatie van telefoon en teletekst. Via de teletekstpagina’s van de regionale omroepen kunnen de abonnees hun e-mail lezen nadat zij via een 0900 nummer hebben ‘ingelogd’.

Het blijkt echter dat TV-Freemail van geen enkele beveiliging is voorzien. Iedereen kan alle e-mail meelezen. Volgens informatie van Tiscali is wel het e-mail adres van de ontvanger verwijderd zodat er eigenlijk geen probleem is: “ze weten niet van wie de mail is”.

Tiscali heeft inmiddels aangekondigd haar abonnees te zullen waarschuwen dat communiceren via TV-Freemail niet vertrouwelijk is. Mogelijk is TV-Freemail in strijd met artikel 11.3 van de telecommunicatiewet waarin aanbieders worden verplicht hun diensten en netwerken ‘met passende maatregelen’ te beveiligen.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.