Discriminatie op internet niet overdrijven

Bevelander betaalt 25.000 dollar aan FTC

Geen foto's van veelplegers op internet

Martijn Bevelander moet 25.000 dollar betalen aan de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) wegens oneerlijke en misleidende handelspraktijken. Bevelander en zijn bedrijf Maps Holding BV zijn door de FTC aangeklaagd wegens misleidende onderwerpen en valse afzenders in door hem verstuurde spams. Bevelander en zakelijk partner Brian Westby zijn een schikking met de FTC overeengekomen. Westby betaalt 87.500 dollar aan de FTC.

Volgens de FTC verstuurde Westby pornografische e-mails met misleidende onderwerpregels, zoals ‘Did you hear the news?’ en ‘New movie info’.

Bevelander en Westby hebben de boete voor 18 maart moeten betalen. De komende drie jaar moeten beiden de FTC op de hoogte houden van wijzigingen van hun privé-adres en veranderingen bij Maps Holding BV. Ook moeten alle huidige en toekomstige werknemers van Maps een verklaring tekenen dat ze de schikking hebben gelezen.

Spammen is in de USA niet verboden, maar er is wel een opt-out regeling. De FTC kan spam aanpakken op basis van misleiding en het ‘spoofen’ van adressen. De Amerikaanse wetgever claimt jurisdictie over buitenlanders in dergelijke gevallen omdat de spam is verstuurd aan Amerikaanse burgers.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.