Veelplegers en nieuwjaaroprispingen

Spamvrij.nl in problemen

Pleidooi voor heffing op Kazaa

Het meldpunt voor spam dreigt ten onder te gaan aan zijn succes. Spamvrij.nl draait volledig op vrijwilligers en kan de stortvloed aan spammeldingen nauwelijks meer aan. “We draaien als Spamvrij.nl op dit moment volledig op de inzet van een beperkt aantal vrijwilligers. Dat kunnen we zo niet volhouden”, stelt Rejo Zenger van Spamvrij in Webwereld. “Er zal op korte termijn steun moeten komen. Zonder die steun zal Spamvrij.nl aan haar eigen succes ten onder gaan.”

Spamvrij.nl hoopt op financiĆ«le steun van de overheid. Hoewel een verbod op spam wettelijk geregeld is, bestaat er nog nauwelijks duidelijkheid omtrent de handhaving daarvan. Of minister Brinkhorst van Economische Zaken een rol voor het meldpunt ziet, zal moeten blijken uit een toelichting op de handhaving. In de zogenaamde ‘spambrief’ aan de Tweede Kamer gaat de minister naar verwachting zijn beleid uiteenzetten. De brief wordt kort na het Kerstreces verstuurd.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.