Donnerabilia

Veelplegers en nieuwjaaroprispingen

Spamvrij.nl in problemen

De Utrechtse korpschef Vogelzang wil dat de politie gegevens over veelplegers op internet zet, in sommige gevallen met foto’s erbij. De gedachte erachter is dat veelplegers hun recht op privacy hebben verloren. Daarmee haakt Vogelzang’s nieuwsjaarstoespraak in op het voorstel van de Amsterdamse politie om zware criminelen hun burgerrechten af te nemen. De toekomstige Amsterdamse korpschef Welten noemde enkele weken geleden privacy ‘een schuilplaats voor het kwaad’.

Het voorstel van Vogelzang is in de politiek negatief ontvangen. Vooral de angst voor eigenrechting door burgers speelt daarbij een rol. Opmerkelijk genoeg wordt in de commentaren nauwelijks de vraag gesteld of het voorstel ook helpt om criminaliteit te bestrijden.

Een specifiek probleem bij publicatie op internet is nog dat door toedoen van diverse archieven en zoekmachines de gegevens en foto’s nauwelijks nog van het internet zijn te verwijderen.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.