Het CWI leest e-mail van werklozen

KPN krijgt uitstel

Pleidooi voor uitgave Mein Kampf

KPN heeft van het College bescherming persoonsgegevens uitstel gekregen tot 1 december 2003 om haar beleid met betrekking tot geheime nummers bij te stellen.

KPN is midden jaren negentig begonnen met de verkoop van de adresgegevens van abonnees met een geheim nummer, zonder de abonnees daarover in te lichten. Het CBP en de OPTA concludeerden in augustus van dit jaar dat KPN hiermee onrechtmatig heeft gehandeld, in strijd met de wet bescherming persoonsgegevens. In hun gezamenlijke rapport oordelen de beide toezichthouders dat KPN de onrechtmatigheid van de situatie kan opheffen door actieve en duidelijke voorlichting te geven en door een eenvoudige en kosteloze bezwaarmogelijkheid aan te bieden.

KPN moet alle abonnees met een geheim nummer een antwoordkaart sturen waarmee zij kosteloos bezwaar kunnen maken tegen de verstrekking aan derden. KPN verzocht om verlenging totdat de Telecommunicatiewet was behandeld in de Tweede Kamer, in verband met mogelijk bredere consequenties voor het privacy-beleid.

KPN heeft nu tot 1 december de tijd om voorlichtingsmateriaal, een tijdsplanning en een communicatieplan betreffende het beleid inzake geheime nummers aan het CBP te overleggen. KPN heeft volgens eigen opgave 1 miljoen abonnees met een geheim nummer.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.