'Verbied Kazaa niet'

HCC sleept Dell voor de rechter

Winnaars Big Brother Awards

De vereniging van computergebruikers HCC gaat een rechtszaak beginnen tegen Dell vanwege de algemene voorwaarden van dat bedrijf. Volgens HCC zijn deze strijdig met het Nederlands consumentenrecht. Zo zouden consumenten op basis van de koop- en garantievoorwaarden regelmatig te horen krijgen dat ze niet kunnen klagen over geleverde apparatuur terwijl dit vaak strijdig is met het consumentenrecht.

HCC start een zogenaamde collectieve actieprocedure (art 240, boek 6 BW) waarbij zij als belangvertegenwoordigers van computergebruikers zelfstandig actie kan ondernemen. Tot nu werd nog maar tweemaal eerder een collectieve actieprocedure gevoerd, beide keren door de Consumentenbond. In 1996 werd een zaak aangespannen tegen de brancheorganisatie van de elektriciteitsbedrijven en in 1998 tegen de verzekeringsmaatschappij Stad Rotterdam. In beide gevallen won de Consumentenbond.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.