BOF publicatie over verkeersgegevens

Miljoenennota

Amendementen PvdA tegen spam

De Miljoenennota bevat een aantal plannen en voornemens van de regering op het gebied van ICT, opsporing en toegankelijkheid overheidsinformatie.

Op het gebied van de toegankelijkheid van overheidsinformatie heeft de regering een aantal doelstellingen geformuleerd:

– eind 2004 kan minimaal 45% van de totale publieke dienstverlening elektronisch worden afgehandeld; – eind 2004 zal 60% van alle formulieren elektronisch beschikbaar zijn; – eind 2004 wordt 50% van de verordeningen van provincies, gemeenten en waterschappen ontsloten via een decentrale wettenbank.

De volgende wetgeving wordt in 2004 ingediend, behandeld of treedt in werking.

Indiening:

– wetsvoorstel herziening Wet politieregisters; – wetsvoorstel DNA-onderzoek bij veroordeelden.

Behandeling door parlement:

– wetsvoorstel gegevensvergaring in de informatiemaatschappij; – wetsvoorstel vorderen gegevens telecommunicatie; – wetsvoorstel computercriminaliteit II; – nota van wijziging bij wetsvoorstel computercriminaliteit II in verband met uitvoering van het Verdrag van de Raad van Europa inzake Crime in cyberspace; – wetsvoorstel verstrekking strafrechtelijke gegevens door het OM aan derden.

Inwerkingtreding:

– wetsvoorstel elektronische handel; – wetsvoorstel auteursrecht in de informatiemaatschappij; – wetsvoorstel aanpassing aan de WIPO-verdragen auteursrecht in de informatiemaatschappij.

Ook zal het Kabinet de Kamer in 2003 informeren over de resultaten van het onderzoek naar en het kabinetsstandpunt over de toe te passen biometrische technologie ter bestrijding van look-alike fraude met paspoorten. Aansluitend op de besluitvorming van de Kamer zullen, afhankelijk van de uitkomst, in de tweede helft van 2003 voorbereidingen worden getroffen voor de aanbesteding van de noodzakelijke aanpassingen in documenten en apparatuur en zal een plan voor de invoering van biometrie worden opgesteld. Het kabinet meldt: “Recent heeft ICAO (een internationale organisatie die standaarden vaststelt voor reisdocumenten) besloten de gelaatsherkenning als primair biometrisch kenmerk aan te wijzen. In het kabinetsstandpunt wordt op deze ontwikkelingen ingegaan.” (zie ook BOF nieuwsbrief 11).

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.