Miljoenennota

Amendementen PvdA tegen spam

Sombere conclusies over de gevolgen van de Auteursrichtlijn

PvdA Kamerlid Martijn van Dam gaat enkele amendementen indienen op het wetsvoorstel telecommunicatiewet om daarmee de bestrijding van spam verder aan te scherpen. Het wetsvoorstel bevat al een opt-in regeling voor e-mail marketing maar is in vele opzichten nog vaag.

Het Kamerlid wil een strafbaarstelling voor het versturen van spam met een maximale boete van 4500 euro. Ook wil hij dat voor zakelijke e-mailadressen dezelfde opt-in regeling gaat gelden als voor privé e-mailadressen. Tot slot stelt van Dam voor dat de verzender een bewijsplicht heeft voor de verleende toestemming en achteraf moet kunnen aantonen dat de ontvanger akkoord is gegaan met de toezending.

De laatste twee punten komen ook voor in het spamstandpunt van Bits of Freedom en de vereniging HCC dat op 28 augustus bij de Vaste Commissie voor Economische Zaken van de Tweede Kamer is gepresenteerd.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.