Donner wil aantal taps niet registreren

Partij voor de informatiesamenleving wil meer camera-toezicht

Justitie mag gesprekken met advocaten niet aftappen

Sinds vorige week is Nederland een virtuele partij rijker, de Partij voor de Informatiesamenleving. Volgens de partij, opgericht door onder anderen Wim Deetman (CDA-burgemeester), Tineke Netelenbos (ex-PvdA-minister) en Roel Pieper, hebben de Nederlandse democratie en samenleving een nieuwe interactieve impuls nodig. En de PVDI kan die geven, in typisch jargon, “met drie i’s als gereedschap: informatie, innovatie en ict.” Onder het kopje ‘veiligheid’ meldt de website: “Denk aan cameratoezicht, waarbij gebruik wordt gemaakt van ict-middelen om meldingen van ordeverstoring direct door te spelen zodat tijdig ingrijpen mogelijk is. Automatische gezichtsherkenning en irisscans kunnen worden toegepast als toegangscontrole.” Vol trots meldt de partij dat ze binnen 48 uur 1000 leden heeft geworven. Dat lijkt veel voor een partij, maar iedereen die een e-mail adres intypt, is lid. De PVDI is in werkelijkheid niets meer dan het zoveelste discussieforum, waarin iedereen iets over technologie mag roepen. En dat leidt niet tot erg verheffende discussies, met allerlei voorspelbare tirades tegen de links geachte privacy-beginselen.

Dit artikel is automatisch geconverteerd uit het oude archief van nieuwsbrieven van Bits of Freedom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.